|
2024-03-17 21:21:31, vasárnap
|
|
|
Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek: spárga - citromos-uborkás spárgalérecept
A spárga roppant egészséges és nagyon változatosan elkészíthető. Nemcsak vitaminokban, hanem ásványi anyagokban és rostokban is bővelkedik, így az egészség védelméhez és a betegségek megelőzéséhez is aktívan hozzájárul. Mutatjuk, hogy miért is fogyasszuk rendszeresen ezt a nagyszerű zöldséget!
A spárga tehát rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik. Olyan vitaminokat tartalmaz, mint a K-, E-, A- és C-vitamin. Ezek közül három vitamin is antioxidánsnak számít, amelyek sokat segíthetnek az oxidatív stressz csökkentésében.
A spárga egy inulin nevű rostnak is gazdag tárháza, amely prebiotikumnak számít. A probiotikumok és a prebiotikumok elősegítik a bélflóra egyensúlyának megteremtését, és ily módon a jobb emésztést teszik lehetővé, illetve nagy szerepük van az emésztés egészségének biztosításában és annak fenntartásában.
A spárga magas rost-, illetve B-vitamin-tartalma pedig a szív egészségéhez járul aktívan hozzá. Ezek a tápanyagok segíthetnek csökkenteni a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a stroke kockázatait.
A spárga folátban, B6-vitaminban és egy olyan aminosavban is bővelkedik, amelyek együttesen bizonyítottan rákellenes hatásokkal rendelkeznek.
A spárgában olyan antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek is vannak, amelyeknek nagy a szerepük a sejtek anyagcsere-aktivitásának megváltoztatásában, ami azt is jelenti, hogy ezek a szuper összetevők megakadályozhatják, hogy a sejtek károsodjanak, és ezzel a rákos megbetegedések esélye is jelentősen csökkenthető.
A spárgával kapcsolatban is folytak kutatások. Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a spárgának nagy szerepe lehet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is, ugyanis javítani tudja az inzulinszekréciót, így segít csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.
A spárga nemcsak antioxidáns, hanem remek gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Ez azért nagyon hasznos a szervezet számára, mert így sokkal könnyebben ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok, amelyek köztudottan okai lehetnek a különféle betegségek kialakulásának.
A spárga gyulladáscsökkentő hatásait a benne található béta-karotin, C- és E-vitamin is segíti, amely tápanyagok tovább csökkentik a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatait.
A spárga és a spárgalé is nagyon egészséges, ez utóbbit nagyon változatosan készíthetjük el. A spárgalé nagyszerű diuretikum, így nagyon hasznos, ha a vesénkkel vannak problémáink. Hagyományosan a következő területeken használhatjuk: bélproblémák, reuma, vértisztítás, szemproblémák, köszvény, idegrendszer, prosztata, bőrproblémák.
Most pedig egy remek receptet is közlünk.
Citromos-uborkás spárgalé hozzávalói:
3-4 db uborka,
6-8 spárga,
fél citrom,
víz.
Elkészítése:
Készítsük elő a spárgát, mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd mehet is a turmixgépbe. Hámozzuk meg és karikázzuk fel az uborkákat, és ezek is mehetnek a spárgák után. Öntsük a vizet és facsarjuk a citromot a turmixgépbe, majd turmixoljuk le az összetevőket. Öntsük pohárba és már fogyaszthatjuk is.
Forrás :Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: biztosításában, prebiotikumnak, csökkentésében, fenntartásában, fogyaszthatjuk, antioxidánsnak, szívbetegségek, kialakulásának, megbetegedések, spárgalérecept, aktivitásának, antioxidánsok, cukorbetegség, használhatjuk, hagyományosan, megelőzéséhez, bizonyítottan, egyensúlyának, prebiotikumok, megteremtését, szemproblémák, probiotikumok, megelőzésében, összetevőket, kialakulását, idegrendszer, csökkenthető, egészségéhez, egészségének, rendelkeznek, károsodjanak, kapcsolatban, rendszeresen, bőrproblémák, vitaminokban, változatosan, spárga roppant, egészség védelméhez, betegségek megelőzéséhez, nagyszerű zöldséget, spárga tehát, oxidatív stressz, inulin nevű, prebiotikumok elősegítik, bélflóra egyensúlyának, jobb emésztést, emésztés egészségének, spárga magas, szív egészségéhez, tápanyagok segíthetnek, magas vérnyomás, stroke kockázatait,
|
|
|
|
spárga roppant, egészség védelméhez, betegségek megelőzéséhez, nagyszerű zöldséget, spárga tehát, oxidatív stressz, inulin nevű, prebiotikumok elősegítik, bélflóra egyensúlyának, jobb emésztést, emésztés egészségének, spárga magas, szív egészségéhez, tápanyagok segíthetnek, magas vérnyomás, stroke kockázatait, spárga folátban, olyan aminosavban, spárgában olyan, szuper összetevők, sejtek károsodjanak, rákos megbetegedések, spárgával kapcsolatban, eddigi kutatási, spárgának nagy, 2-es típusú, spárga nemcsak, szervezet számára, különféle betegségek, benne található, cukorbetegség kockázatait, spárgalé nagyszerű, vesénkkel vannak, következő területeken, remek receptet, spárgák után, biztosításában, prebiotikumnak, csökkentésében, fenntartásában, fogyaszthatjuk, antioxidánsnak, szívbetegségek, kialakulásának, megbetegedések, spárgalérecept, aktivitásának, antioxidánsok, cukorbetegség, használhatjuk, hagyományosan, megelőzéséhez, bizonyítottan, egyensúlyának, prebiotikumok, megteremtését, szemproblémák, probiotikumok, megelőzésében, összetevőket, kialakulását, idegrendszer, csökkenthető, egészségéhez, egészségének, rendelkeznek, károsodjanak, kapcsolatban, rendszeresen, bőrproblémák, vitaminokban, változatosan, méreganyagok, elkészíthető, vitaminokkal, készíthetjük, szervezetből, bélproblémák, vértisztítás, antioxidáns, rendelkezik, turmixgépbe, segíthetnek, csökkenteni, kockázatait, területeken, elkészítése, problémáink, köztudottan, emésztésnek, turmixoljuk, vitaminokat, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2587
- e Hét: 27478
- e Hónap: 58964
- e Év: 263665
|
|
|